Actuele nieuws

shutterstock_58512680
De 5 smerigste plekken op kantoor!

Posted by    |   5 augustus 2016

De dagelijkse schoonmaak op kantoor is belangrijker dan je denkt! Om de verspreiding van bacteriën op kantoor te voorkomen moet er constant aandacht besteed worden aan het schoonhouden van geïnfecteerde gebieden. Dit houdt werknemers niet enkel gezond, maar zorgt ook voor minder ziektedagen, en dus een beter lopende onderneming. Om er zeker van te zijn dat jouw kantoor schoon en fris blijft is het aan te raden om de volgende 5 gebieden regelmatig schoon te maken op kantoor:

Schoonmaak op kantoor: De Keuken
Niet elk kantoor beschikt over een keuken, maar degenen die wel een keuken tot hun beschikking hebben moeten weten dat dit vaak tot een van de meest smerige plekken op kantoor behoort. Sterker nog, na de wc-bril is de keuken wasbak vaak een van de meest bacterie rijke omgevingen op kantoor. Omdat werknemers regelmatig hun eten nuttigen of voorbereiden in de keuken is het belangrijk om deze zo schoon mogelijk te houden.

Voorwerpen en oppervlakten zoals wasbakken, sponzen, aanrechten, kasten, lades, en zelfs koffiemachines staan er bekend om dat zij onder de bacteriën zitten, spendeer dus extra aandacht en zorg aan deze gebieden tijdens het schoonmaken.

Schoonmaak op kantoor: De Badkamer
Het is alom bekend dat een van de meest bacterie rijke omgevingen op elk kantoor de badkamer is. Een plek waar je verscheidene bacteriën kan oppikken zoals E Coli, poep bacteriën, salmonella, hepatitis A, staphylococcus etc. Echter, het is niet altijd de wc-pot waar je deze bacteriën oppikt. De wc-bril is eigenlijk vaak schoner dan de meeste voorwerpen die je met je handen aanraakt in een badkamer. In plaats van je enkel te richten op het schoonmaken van de wc-pot en wasbak is het noodzakelijk om evenveel aandacht te besteden aan deurhendels, papierdoek en zeep dispensers, en kranen.

Schoonmaak op kantoor: Je Bureau
Dit is geen verassing. De plek waar je het meeste tijd doorbrengt is vaak ook een van de smerigste plekken op kantoor! Alhoewel je niet hoeft te verwachten dat je bureau even vies is als de keuken of badkamer, hangen ook hier heel wat bacteriën rond. Nadat je koffie zet in de keuken, of de badkamer bezoekt, raak je met dezelfde handen je toetsenbord, muis, telefoon, stoel, bureau etc. aan. Een ideale situatie voor kruisverspreiding. Om de verspreiding van bacteriën te voorkomen is het aan te raden regelmatig zowel je bureau, als handen te desinfecteren.

Schoonmaak op kantoor: De Lift
Wie had ooit kunnen bedenken dat een kleine ruimte die regelmatig gevuld is met talloze mensen zo vies kon zijn? Zoals je misschien al hebt kunnen raden zijn liftknoppen vaak een van de meest smerige plekken in een lift. Sommige knoppanelen bevatten dan ook meer dan 550 bacteriën per vierkante centimeter! Dat zijn meer bacteriën dan in de gemiddelde badkamer wasbak!

Schoonmaak op kantoor: De Lobby
De lobby is vaak een van de meest drukbezochte gebieden op kantoor. Het is dan ook niet vreemd dat hier veel bacteriën en virussen te vinden zijn. Naast het regelmatig schoonmaken van de lobby, is het verstandig om een flesje met hand ontsmettingsgel neer te zetten bij de receptie. Op deze manier kunnen bezoekers snel en effectief bacteriën doden voordat zij je kantoor betreden.

Alhoewel het compleet smetvrij houden van je kantoor een onmogelijke taak is, kun je met de bovenstaande tips zeker een schonere en gezondere werk omgeving creëren voor werknemers en bezoekers. Mocht het zelf schoonhouden van je kantoor toch te lastig blijken, neem dan vrijblijvend contact met ons op.